Jagode sa zobenim pahuljicama ili Zobene Jagode - odlična ideja za odabir zdravog doručka ili ukusne, a zdrave užine.
Zobene pahuljice su često na meniju svima koji vole zdravo jesti jer su prepune vlakana, kompleksnih ugljikohidrata i proteina.
A jagode, jagode su jednostavno ljekovito voće koje potiče mršavljenje, ali i čisti krv.
Ta crvena namirnica je odličan izvor folata i vitamina C, te sadrži i biljne fenole koji s antioksidansima smanjuju rizik od karcinoma i srčanih oboljenja. Zato kad zobene pahuljice spojimo s nekaloričnim i prezdravim jagodama znamo kako smo napravili odličan, zdrav obrok nazvan Zobene Jagode!!
Za Zobene Jagode trebamo slijedeće namirnice:
- 2 šalice svježih jagoda,
- 1 šalica zobenih pahuljica,
- 1 ½ šalica zobenog brašna,
- malo stevije,
- ½ žličice praška za pecivo,
- malo soli,
- ½ žličice vanilije,
- 8 žlica kokosovog ulja,
- 3 žlice javorovog ili bazginog sirupa,
- 1 žlica tapioka brašna,
- 1 žlica svježeg soka teškog, žutog limuna.
U multipraktik ubacimo i kratko izmiksamo zobene pahuljice, steviju, sol, tapioka brašno, prašak za pecivo i vaniliju. Ostavimoi manje komadiće zobenih pahuljica. Postepeno dodajemo kokosovo ulje, pa miksamo uz stanke za dodavanje ulja. Smjesa će biti malko suha, ali na dodir će se povezivati.
Zagrijemo pećnicu na 175 °C. Kalup za pečenje cca 17x17 obložimo papirom za pečenje. ½ šalice smjese ostavimo za kasnije /posipavanje/, a ostatak smjese ravnomjerno nanesemo na kalup. Stavimo u zagrijanu pećnicu i pečemo 20 minuta.
Dok se smjesa peče, pripremimo jagode.
U posudu za kuhanje stavimo narezane jagode, javorov sirup i limunov sok. Pomiješamo i pustimo nek` se kuhaju na sasvim laganoj vatri. Kad jagode omekšaju, a tekućina se zgusne, ugasimo vatru.Sada smjesu s jagodama prelijemo u kalup, posipamo ostatkom gore napravljene smjese za podlogu i pečemo još 30-tak minuta.
Pustiti da se stvarno skroz ohladi prije rezanja. Narežemo i uživamo ;!