petak, 23. srpnja 2021.

Slatko mršavljenje

uz pet ukusnih, slatkih namirnica ;)
Za napad na kilograme i prekomjernu težinu nije potrebno gladovati, potrebno je samo određene namirnice ubaciti u našu prehranu.

I smršavit ćemo slatko, zdravo i lako.

Ako želimo smršaviti, nije baš dobro gladovati jer kad veći dio dana gladujemo, naš organizam se ponaša krajnje racionalno i prilagođava se novonastaloj situaciji, pa energiju troši jako štedljivo tako da se svi procesi u organizmu usporavaju, pa i proces mršavljenja.
Zato se ovdje, na mom blogu ne mršavi dijetama, već se višak kila gubi, a kile tope, uzimanjem hrane. Prave hrane. Hrane za mršavljenje !
Tu imamo namirnice za mršavljenje, žitarice za mršavljenje, hranu za mršavljenje …
Znači mršavimo i to prilično finom i ukusnom hranom.
Kod redovnog konzumiranja dolje navedenih namirnica spriječit ćemo gomilanje kila i masnih naslaga bez gladovanja i bez dobro poznatog jo-jo efekta.
I naravno, nemojte se zaboraviti dovoljno kretati.
Ovdje pogledajte kojih je to 5 odličnih namirnica za lako i slatko mršavljenje:
Počinjem sa stevijom jer sam još uvijek iznenađena njezinim  svojstvima i malo-malo napišem riječ dvije o njoj, a ako je riječ o mršavljenju, ovu ljekovitu kraljicu slatkoće ne smijem preskočiti. Uz nju ćemo uvijek slatko smršaviti ;)
Zato su ovi zeleni listići stevije ovdje na prvom mjestu.
Stevija se ne skladišti kao pričuvni izvor energije i ne razgrađuje se u organizmu, ali zadovoljava potrebu za slatkim. Njezini slatki glikozidi utječu na želudac koji je osovina hipotalamusa, pa tako blokira osjećaj gladi prije samog početka, još u središnjem živčanom sustavu. 
Takav učinak možemo postići uzimanjem 15 kapi ekstrakta stevije 20 minuta prije jela. 
I to je to - blokiramo glad i mršavimo.
  • Čokolada
E sad čokolada. Radi se o tamnoj čokoladi jer tamna čokolada ubrzava metabolizam tijela, sagorijeva masne naslage i kalorije iz tijela. 
Ne smijemo zaboraviti da ju smijemo konzumirati samo u umjerenim količinama ;
  • Zeleni čaj
Zeleni čaj ima visoku koncentraciju antioksidansa, koji nam pomaže da izgledamo mlađe i bolje i osjećamo se tako.
U zeleni čaj ne bismo trebali dodavati šećer, nego ga piti npr.sa stevijom /kako ga ja pijem ;) pogotovo ako ga pijemo u ove svrhe. Tako će nam pet šalica zelenog čaja dnevno pomoći da suvišne kilograme izgubimo baš tamo gdje trebamo - oko struka.
Ha, cure, žene! Ako ste trebale nešto što se zove dijeta za mršavljenje trbuha, bacite se na zeleni čaj ;
  • Đumbir
Đumbir ubrzava metabolizam tijela i smatra se jednom od boljih namirnica za super mršavljenje.
On smanjuje trigliceride i kolesterol u krvi, a “usput” liječi kašalj i prehladu.
  •  Maline
Maline bi čak trebale biti pri vrhu zbog enzima koji razgrađuje masne naslage iz tijela i pomaže izgaranju masnog tkiva. Taj enzim se zove keton, a maline su prepune ketona.
Ali evo, ostavila sam ovaj "šećer" za kraj i tu bih završila s mojih 5 slatkih favorita za mršavljenje.
I ...
i naravno, ne zaboravite vodu, jer često se zna desiti osjećaj gladi, a ustvari  smo samo žedni;
Zato trebamo prije prepuštanja klopi ili grickalicama popiti čašu vode, pričekati par minuta, pa vidjeti da li nam to pomaže pri potrebi da/ne jedemo.
Ljeto nam je skoro stiglo, pa Vam želim sretno topljenje masnoća i ubijanje celulta, uz uživanje u ovim preslatkim namirnicama ;