Jako je vruće, a ja sam se upravo
vratila s mora. Ahhhh... bzv baš sad kad su počele ljetne vrućine (.
Sad kad je temperatura
mora napokon postala podnošljiva i dodirljiva bez smrzavanja kostiju. Sad kad bih
napokon mogla u moru plivati dok mi se prsti skroz ne zgužvaju.
Volim sve iz mora.
I sve
u moru; vježbanje, masiranje, ronjenje, plivanje… hmm... sex u moru ...
More je odlično i za hlađenje tijela kad su dani vrući, vreli.
A kad nam stignu te ljetne vrućine svakako treba izbjegavati
tešku i masnu hranu. Bili mi na moru ili ne valja uživati u blagodatima plodova
mora.
Kad plodove mora obogatimo povrćem dobivamo ljetnu
fantaziju. Ili, nakon Ljetne salate, Morsku fantaziju ;
Osvježavajuću, laganu ljetnu salatu s kozicama i
povrćem.
Za morsku salatu, ljetno morsku fantaziju trebamo:
- 50 dkg repova kozica,
- 2 paprike /zelena/žuta/crvena/,
- 1/2 glavice crvenog kupusa i/ili 20 g cherry rajčica,
- 3, 4 režnja češnjaka,
- 20 dkg rikule,
- zelena salata,
- maslinovo ulje,
- 1, 2 dcl bijelog vina,
- malo limunovog soka,
- crne masline,
- bosiljak,
- peršin,
- papar,
- sol.
Na maslinovom ulju prodinstamo češnjak, ali samo minutu kako bi se opustio ;)
Sada na ulje bacimo kozice. Dodamo im
bijelo vino, pa dinstamo 15-tak min. Pred kraj dodamo isjeckani peršin. Sklonimo
s vatre…
Dok se kozice dinstaju nasjeckamo zelenu salatu i
rikulu, naribamo crveni kupus, papriku narežemo na trakice i usitnimo listiće
bosiljka. Ako su kozice gotove, a jesu, ubacimo ih skupa s tekućinom u kojoj su
se dinstale. Sve zajedno izmješamo popaprimo, posolimo te dodamo malo limunovog
soka i nekoliko žlica maslinova ulja.
Dekoriramo cherry rajčicama ili /više volim/ crnim
maslinama.
Sad je gotova, pa s njom ravno u frižider jer salata se poslužuje hladna.