- 400 g kozica,
- 400 g tikvica,
- 200 g mrkve,
- 5 dcl kokosovog mlijeka,
- 2 manja luka,
- 3 režnja češnjaka,
- 2,3 žličice curryja,
- 1,2 žličice kurkume,
- 1 žlica naribanog đumbira,
- 1 žličica sjemenki gorušice,
- 1 chilli papričica,
- 1 dcl pelata,
- malo limunovog soka,
- papar, sol.
Luk i češnjak sitno nasjeckamo i propržimo na maslinovom ulju, srednje jakoj vatri. Kad luk dobije zlatnu boju dodamo
curry, kurkumu, chilli papričice, naribani đumbir i gorušicu, dobro promiješamo
i nastavimo pirjati, uz stalno miješanje, još cca 5 minuta.
Dok se začini pirjaju, mrkvu i tikvice narežemo
na trakice.
U pirjane začine ubacimo kozice i narezanu
mrkvu, pa nastavimo pirjati još 7,8 minuta. Dodamo narezane tikvice i
kokosovo mlijeko, te limunov sok i pelati, pa sve opet jako dobro promiješamo.
To sve pirjamo još 10-tak minuta, nek` se sve fino prožme.
Uz Curry kozice fino ide i ova super riža ;
A sada uživamo u odličnim indijskim okusima.