Sezona gljiva je tu, pa radimo odličan umak od gljiva u kojem čak i nema vrhnja ;
U ovaj odličan umak idu sljedeći sastojci:
- 1 šalica indijskih oraščića,
- 50 dkg šampinjona,
- 2,3 režnja češnjaka,
- malo /ili više;/ kokosovog ulja,
- malo /ili više;/ himalajske soli,
- crni papar u zrnu,
Indijske oraščiće stavimo u vodu i ostavimo ih nek` se namaču.
Treba im dosta vremena za
namakanje, pa ne bi bilo loše kad bismo se sjetili u vodu ih staviti već ujutro
ili čak dan prije.
Uglavnom, indijski oraščići bi se trebali namakati oko pet sati.
U tavi zagrijemo ulje i ubacimo narezane šampinjone.
Pirjajmo ih 10, 15 min. uz povremeno miješanje.
Indjske oraščiće ocijedimo i isperemo, pa ih ubacimo u blender s malo vode.
Blendamo ih sve dok ne dobijemo finu, gustu, glatku smjesu.
Sada smjesu indijskih oraščića ubacimo u tavu s gljivama i promiješamo.
Sve skupa nek` se pirja još koju minutu i naš Umak od gljiva, bez vrhnja, je gotov!