Toliko su dobri da smo meso ispečeno na ražnjiću, na žaru počeli zvati jednostavno ražnjić ;
Evo ovdje, ćemo opet imati gljive kao ražnjić.
Na žaru, naravno.
Izmarinirane šampinjone.
Eto, radimo verziju ražnjića od mariniranih gljiva.
Odlični!
Odlični!
Jednostavni, brzi i super ukusni.
- 500 g šampinjona,
- 2 žlice peršina,
- 2,3 žlice rastopljenog maslaca,
- 4 režnja češnjaka,
- 2 žlice soja umaka,
- malo limun soka,
- 2 žlice aceto balsamico,
- sol, med, papar i chilli papričica.
Očistimo, operemo šampinjone. Odstranimo stručak, a klobuke
prepolovimo. Pazimo da komadi budu podjednake debljine.
Usitnimo sastojke
za marinadu i stavimo ih u posudu.
Ubacimo šampinjone i sve dobro promiješamo. To se može
napraviti i u vrećici.
Ostavimo šampinjone u marinadi oko pola sata.
Kad su marinirani,
nabodemo šampinjone na štapiće - razmak 1cm. Trebat će nam cca 12-tak štapića/ražnjića.
Pečemo
ih cca 5 min. sa svake strane, dok ne omekšaju, pa ih skinemo sa žara i prelijemo ostatkom marinade te
posipamo svježim peršinom ili dodamo začin po želji ;