četvrtak, 22. listopada 2020.

Gljive sa žara

Ražnjići od mesa potpuno su klasični i nikako, nikad ne mogu/ne smiju dosaditi.
Toliko su dobri da smo meso ispečeno na ražnjiću, na žaru počeli zvati jednostavno ražnjić ;
Evo ovdje, ćemo opet imati gljive kao ražnjić. 

Na žaru, naravno.

Izmarinirane šampinjone.
Eto, radimo verziju ražnjića od mariniranih gljiva.
Odlični!
Jednostavni, brzi i super ukusni.
Za marinirane gljive na žaru trebamo:
Očistimo, operemo šampinjone. Odstranimo stručak, a klobuke prepolovimo. Pazimo da komadi budu podjednake debljine.
Usitnimo sastojke za marinadu i stavimo ih u posudu.
Ubacimo šampinjone i sve dobro promiješamo. To se može napraviti i u vrećici. 
Ostavimo šampinjone u marinadi oko pola sata. 
Kad su marinirani, nabodemo šampinjone na štapiće - razmak 1cm. Trebat će nam cca 12-tak štapića/ražnjića.
Pečemo ih cca 5 min. sa svake strane, dok ne omekšaju, pa ih skinemo sa žara i prelijemo ostatkom marinade te posipamo svježim peršinom ili dodamo začin po želji ;