Toliko su dobri da smo meso ispečeno na ražnjiću, na žaru počeli zvati jednostavno ražnjić ;
No ovdje, ovaj put, ćemo imati gljive kao ražnjić.
Na žaru, naravno.
Izmarinirane šampinjone.
Eto, radimo verziju ražnjića s mariniranim šampinjonima. Odlični su!
Brzi, jednostavni, a ponajprije ukusni.
Za marinirane šampinjone na žaru trebamo:
- 500 g šampinjona,
- 2 žlice peršina,
- 2,3 žlice rastopljenog maslaca,
- 4 režnja češnjaka,
- 2 žlice soja umaka,
- malo limun soka,
- 2 žlice aceto balsamico,
- sol, med, papar i/ili chilli papričica.
Ubacimo šampinjone i sve dobro promiješamo. To se može
napraviti i u vrećici.
Ostavimo šampinjone u marinadi oko pola sata.
Kad su marinirani,
nabodemo šampinjone na štapiće - razmak 1cm. Trebat će nam cca 12-tak štapića/ražnjića.
Pečemo
ih cca 5 min. sa svake strane, dok ne omekšaju.
Maknemo ih s roštilja/žara, prelijemo ostatkom marinade i
posipamo svježim peršinom ili dodamo začin po želji ;