Rekli smo da je ovo doba godine kada pomažemo organizmu u
borbi protiv virusa, kašlja i prehlada, pa dnevni meni obogaćujemo sezonskim
povrćem i voćem.
Trenutno nije u sezoni i zato ga nema u Top 10 zimskih namirnica, ali može ga se nabaviti tijekom cijele godine, pa sam ovdje ubacila i
jedan recept sa špinatom.
Špinat je izrazito zelene boje koju mu daje velika količina klorofila zbog kojeg ga zovu "kraljem klorofila".
Tu je recept s pestom od špinata, svima onima koji ne mogu
odoljeti snazi koju im špinat daje, za koji nam treba:
- 250 g fettucina,
- 750 g špinata,
- 1 režanj nasjeckanog češnjaka,
- 1 žlica maslinovog ulja,
- 250 g svježeg bosiljka u listićima,
- 125 ml povrtnog temeljca,
- 60 g parmezana,
- 400 g bijelog graha,
- 250 g nasjeckane crvene bell paprike,
- 1 žličica crnog papra.
Pripremamo tako da tjesteninu skuhamo, ocijedimo i stavimo u
veću posudu. U mikser stavimo špinat, češnjak, bosiljak, parmezan i maslinovo
ulje, pa zalijemo temeljcem. Sve zajedno miksamo dok ne nastane homogena
smjesa. Umak zatim prelijemo po tjestenini, pa dodamo papriku i grah.
Lagano promiješamo i poslužimo.