Već neko vrijeme nisam stavila niti jedan recept ovdje, pa ću sada staviti recept za juhu od rajčice s indijskim oraščićima.
Ta fina juha je jako ukusna i tako ludo kremasta da je naprosto neodoljiva.
Jednostavna je za
pripremu i bez glutena.
Poseban dodir i čaroban okus ovoj juhi daju indijski oraščići.
Za ovu juhu od rajčice s indijskim oraščićima treba nam slijedeće:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- 2, 3 mala crna luka,
- 3 režnja češnjaka,
- 400 g pelati rajčice,
- 2, 3 dcl povrtnog temeljca,
- 1/4 žličice sušenog timijana,
- ljuta papričica - na vrh žličice,
- 1 šalica sirovih indijskih oraščića,
- 1/2 šalice listića svježeg bosiljka,
- 2 žlice balzamico octa,
- malo svježe mljevenog papra.
Dok se oraščići kupaju mi ćemo na srednje jakoj vatri zagrijati maslinovo ulje, ubaciti usitnjeni crni luk i češnjak, pa par minuta pržiti. U to dodamo narezani pelati koji zalijemo povrtnim temeljcem, pospemo timijanom i ljutom papričicom.
Sve
zajedno promiješamo i pričekamo nek` lagano provri.
Kad provri juha je skuhana i sad u nju ubacimo indijski oraščić, bosiljak,
balzamico ocat i pospemo svježe mljevenim paprom. U blenderu sve skupa izmiksamo dok ne bude glatke i kremaste strukture.
Juhu od rajčice s indijskim oraščićima poslužimo toplu uz malo maslinovog ulja i ukrasimo ju listićima bosiljaka.
Jedemo i uživamo ;)