U jednom od prethodnih postova Ječam ili ričet nabrajala
sam s kojim je sve namirnicama najbolje jesti ječam, pa sam spomenula i gljive.
Prisjetimo se da ječam pomaže mršavljenju jer se unošenjem ječma u organizam masti pretvaraju u energiju.
I tu je recept za pripremanje ječma s gljivama ili
gljiva s ječmom.
Za Ječam s gljivama trebamo:
- 1 šalicu ječma,
- 200 g gljiva,
- 1 luk,
- 3 šalice povrtnog temeljca,
- 3 žlice maslinovog ulja,
- papar i sol,
- kurkuma.
Ječam operemo i procijedimo, pa ga stavimo u posudu i zalijemo
temeljcem od povrća. Kad zakuha smanjimo vatru i poklopljenog ga kuhamo još 60 min.
Narežemo glive i sitno nasjeckamo luk, pa ih zajedno
propirjamo na maslinovom ulju.
Ubacimo skuhani ječam, pa sve zajedno pirjamo, uz miješanje,
još 15, 20 minuta.
I eto, dobili smo ukusan ječam s gljivama koji, ja naravno, volim posuti mojim Zlatom iz prirode .
Odličan za sve
koji vole jesti fino i zdravo, čak i vegetarijance i vegane.
Ipak u ječmu s gljivama ima i proteina. Ne treba zaboraviti da su i ječam i gljive jedan od bogatijih izvora selena koji štiti naše srce i krvne žile, a gljive su ipak šumsko meso.
Ipak u ječmu s gljivama ima i proteina. Ne treba zaboraviti da su i ječam i gljive jedan od bogatijih izvora selena koji štiti naše srce i krvne žile, a gljive su ipak šumsko meso.