Proljetno povrće s kus-kusom u savršenoj kombinaciji. Ovo je idealan
recept za dane kada želimo pojesti nešto na brzaka, ali opet ukusno i zdravo.
Kus-kus znamo kao "najmanju tjesteninu na svijetu",
a ta "najmanja tjestenina na svijetu" je odlična za sve koji žele regulirati
prekomjernu tjelesnu težinu i smršaviti.
Jedna šalica ove najmanje tjestenine na svijetu ima samo 175
kalorija i jako malo masti. Bogata je vlaknima koja nam osiguravaju dulji
osjećaj sitosti, a značajna su za dobar rad našeg probavnog sustava.
Za "ručak dok kažemo kus-kus" ćemo koristiti svježe proljetno povrće kojem ćemo dodati
pripremljeni kus-kus, a završiti ćemo ga odličnom kombinacijom začina.
Dok uživamo u finom obroku, proteini i druge hranjive tvari s
našeg tanjura pobrinut će nam se za imunitet, probavu, kožu, kosu i mišiće.
Za ovaj ručak, koji je gotov dok kažemo kus-kus, nam
treba:
- 150 g kus-kusa,
- 2 tikvice,
- 3 mrkve,
- 1 crveni luk,
- 1 crvena paprika,
- 1 pire od rajčica,
- 3 žlice maslinovog ulja,
- 3 dcl vode,
- papar, sol i
- začini po želji npr. origano, bosiljak i uvijek, obavezno Zlato iz prirode.
Sada dodamo žlicu ulja, pa vratimo na vatru i miješamo još 2, 3 minute. Pazimo da se zrna odvajaju.
U drugoj posudi, na ulju propirjamo luk, tikvice, mrkvu i papriku,
dodamo pire od rajčica i začine, pa ostavimo koju minutu na vatri, lagano
miješajući. Zlato iz prirode dodamo na samom kraju.
Sada povrće i kus-kus pomiješamo i uživamo u našem
odličnom ručku ;)