Za 3 osobe potrebno je:
- 4-5 crvenih krumpira
- 3 rajčice
- 2 dl ukuhane rajčice
- 1 paprika
- luk
- 1 patlidžan
- 1 dl suncokretovog ulja
- 1,5 dcl vrhnja od soje
- 1 žličica octa (umeboshi ako je moguće)
- sol, papar
- bosiljak i origano
- 10 dag sira (podravec ili sličan)
Krumpir narežemo na
oko pola cm debele ploške i skuhamo ga ali samo do pola, u slanoj vodi.
Narežemo luk, rajčicu, papriku i patlidžan na ploške.
Posudu za pečenje premažemo uljem i složimo pola od skuhanih krumpira. Dodajmo malo soli i
par kapi ulja i onda stavimo luk i opet dodamo par kapi ulja. Sada na luk
stavimo patlidžan, pa papriku i sve to prelijemo ukuhanom rajčicom. Ponovno
dodajte malo soli i malo ulja. Na sve to stavimo ostatak krumpira.
Sa strane promiješamo sojino vrhnje, ocat, soli i papar po
želji. Prelijemo gornji sloj krumpira i pospemo naribanim sirom.
Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva i pečemo poklopljeno
15 minuta, a nakon toga još 15 minuta bez poklopca.
Kad je gotovo pospemo bosiljkom i origanom.
Dobar tek ;