utorak, 28. listopada 2014.

Orah med bombe

Nadam se da su vam, ove jeseni, pri ruci orasi. Orasi su prava riznica zdravlja, prepuni hranjivih tvari i antioksidansa. Prave bombe zdravlja! U sezoni su u jesen i zimi.
Od hranjivih oraha možemo raditi razne kulinarske delicije, pa i ljekovite pripravke koji čuvaju naše zdravlje tijekom cijele godine.
Orasi su proglašeni superhranom nakon otkrića kako samo 7 oraha dnevno daje zaštitu od srčanih oboljenja. Općenito, orašasti plodovi već se dosta dugo smatraju najsavršenijom hranom u prirodi.
Od svih tih raznih orašastih plodova, orasi sadrže najvišu razinu antioksidanata. Ako pričamo o hrani zdravoj za srce, orasi su pri samom vrhu, i spadaju među prve tri, za srce, najzdravije namirnice. 
Osim pravog bogatstva antioksidansa, oni sadrže i proteine, vitamine, minerale i zdrava vlakna. Znači, istraživanja, koja dokazuju kako redovito uzimanje oraha smanjuje rizike od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i nekih oblika raka, ne čude.

Orašasti plodovi su jako bogati sastojcima koje znanstvenici zovu eliksirom mladosti. Zato je uživanje u istima jako dobro za pomlađivanje cijelog organizma.
Plodovi oraha, brazilskog oraščića, lješnjaka i badema prepuni su vitamina E - eliksira mladosti, omega 3 masnih kiselina važnim našem srcu i krvnim žilama, vitamina B kompleksa i minerala. 
Ne trebamo se bojati visokog udjela masnoća u njima, jer njihova glavna masnoća je nama važna oleinska kiselina, koju ima i maslinovo ulje, a koja pomaže pri snižavanju lošega kolesterola /LDL u krvi.

Ovdje imam nekoliko recepata s ili od oraha koje biste mogli probati svi, a neke posebno muškarci ;
Na primjer orahe u medu jer su oni dobri za potenciju, ali i za plodnost žene za 5.
Orasi su prirodni afrodizijak
Zašto?
E pa zato ;)
Orah sadrži vitamine B1 i B2 koji naše tijelo puni energijom, ali ima i vitalnih elemenata bitnih za razvoj spolnih žlijezdi. Orah je bogat i cinkom, a cink je važan za normalnu seksualnu aktivnost i rad prostate.
Orah pojačano djeluje kada ga kombiniramo s medom, jer med isto ima gomilu tvari nužnih za muško reproduktivno zdravlje.
Čitala sam da je dokazano kako se ni jedan farmaceutski preparat ne može se mjeriti s ovom orah med bombom.
Da bismo dobili orah med bombu trebamo promiješati mljevene orahe s kestenovim medom u jednakim omjerima i jesti tri žlice te ukusne mješavine, tri puta na dan. Probajte, škoditi ne može, ali kako bi dobili željeni efekt takva kura s orah med bombom treba trajati najmanje 20 do 30 dana.
Znači, naoružajte se orasima i medom jer, osim za potenciju ova mješavina pomaže i kod glavobolja i kod visokog krvnog tlaka.
Zatim tu imamo još jednu orah med bombu kojom pobjeđujemo iscrpljenost i anemiju.
Sada pripremimo smjesu  za koju nam treba: 

Sve sastojke dobro izmiješamo i uzimamo jednu čajnu žličicu svaka 3, 4 sata.
Uživajte u ovim orah bombama! Jedino se nadam da niste sami kao ja, pa da ćete imati s kime te iste bombe isprobati i vidjeti da li rade.
S druge strane, ja se nadam da rade, da dolazi do eksplozije i da ćete uživati dok ih jedete, ali da će ona prava uživancija doći tek nakon jela ;)