Bruschetta je mali brzinski zalogaj i sad već znamo
kako nam za savršene bruschette ne treba ni puno vremena ni puno truda, samo
puno mašte za neku odličnu kombinaciju okusa.
Bruschette su poznate po
neodoljivo hrskavom prepečenom okusu i odličnom, sočnom nadjevu koji, cijelu
priču, savršeno zaokuružuje. Bruschetta ustvari znači "pečena na ugljenu".
Rajčica, češnjak, bosiljak obogaćeni maslinovim
uljem je spoj koji simbolizira domovinu bruschetta - Italiju. To je jedna klasična
kombinacija koja svaki put ispočetka oduševljava. No evo sada ovdje imamo neke
druge okuse, malo za promjenu.
Nezaobilazni korak u pripremi svih bruschetta je odabir
dobrog peciva i tostiranje istog.
Odabiremo vrstu i oblik peciva po vlastitoj
želji, a na raspolaganju imamo i nekoliko načina termičke obrade. Bruschette možemo
zapeći na grill tavi, običnoj tavi, u tosteru ili u pećnici.
Izbor je na nama, kao i odluka hoćemo li ga prije
pečenja lagano namazati maslinovim uljem ili maslacem, a poslije pečenja
natrljati režnjem češnjaka. Ako odaberemo francuski kruh važno je rezati ga dijagonalno,
kako bi dobivene kriške bile ipak malo veće.
Bruschette ili crostini su slasni zalogaji koji često
postaju pravi mali gurmanski doživljaj.
Kad smo pripremili naše šnite na njih stavljamo
što god imamo, pa to mogu biti bruschette s pršutom, smokvama, ricottom… jer
znamo da je kombnacija voća i pršuta odličan gastronomski par ili ćemo raditi šumske
bruschette s gljivama. To mogu biti smeđi ili bijeli šampinjoni, bukovače,
shiitake gljive ili možda najmaštovitije mješavina raznih čudesnih gljiva. Bilo slano ili slatko dodajem Zlato moje zlatno ;
Na bruschette možemo ukomponirati i malo voća.
Pogotovo ako nam paše svježa, slatka nota voća u slanim jelima.
Mene zanima bruschetta od kukuruznog kruha.
Znam da je odlična.
No dobro, imam jedan dobar video koji će vam
ispričati što se sve može staviti na bruschette, pa ovdje imamo 1000 ljetnih bruschetta.
I … nikako zaboraviti začine ;