Osim što su praktične i brze, one su ukusne i nutritivne.
- 1 crveni luk,
- 150 g blitve,
- 1 mrkva,
- 2, 3 žlice maslinovog ulja,
- 2 žlice sjemenki sezama,
- 2 žlice sjemenki zlatnog lana,
- 2 žlice bučinih sjemenki,
- morska sol,
- začini / zlato moje zlatno, crni papar...
Operemo mrkvu i blitvu i stavimo ih u blender. Nakon što smo ih malo zarezali, prelijemo ih maslinovim
uljem i vodom /tek toliko za pokretanje blendera/, pa izblendamo srednjom
brzinom kako bi se sve usitnilo i povezalo. Sameljemo sjemenke pa ih pomješamo
sa smjesom. Posolimo i začinimo, promiešamo i ostavimo koju minutu kako bi se sve fino proželo.
Na protvan stavimo papir za pečenje, a na njega smjesu od
koje oblikujemo željene krugove.
Zelene paleo pogačice pečemo na 200°C 20, 30 min, ovisno o pečnici, dok
ne dobiju željenu boju.
Ovaj nam recept svima može poslužiti kao inspiracija za
praktičnu i brzu metodu izrade raznih pogačica.
Može se koristiti bilo koje
povrće i bilo koje sjemenke ili orašasti plodovi i jaja. Samo treba upotrijebiti malo ili puno mašte i to je to ;)