Stranice

petak, 26. srpnja 2019.

Ljetna morska fantazija

 Vrućeeee je! 
Jako je vruće, a ja sam se upravo vratila s mora. Ahhhh... bzv baš sad kad su počele ljetne vrućine (. 
Sad kad je temperatura mora napokon postala podnošljiva i dodirljiva bez smrzavanja kostiju. Sad kad bih napokon mogla u moru plivati dok mi se prsti skroz ne zgužvaju.
More, more ... volim more
Volim sve iz mora
I sve u moru; vježbanje, masiranje, ronjenje, plivanje… hmm... sex u moru ...
More je odlično i za hlađenje tijela kad su dani vrući, vreli.
A kad nam stignu te ljetne vrućine svakako treba izbjegavati tešku i masnu hranu. Bili mi na moru ili ne valja uživati u blagodatima plodova mora.
Kad plodove mora obogatimo povrćem dobivamo ljetnu fantaziju. Ili, nakon Ljetne salate, Morsku fantaziju ;
Osvježavajuću, laganu ljetnu salatu s kozicama i povrćem.
Za morsku salatu, ljetno morsku fantaziju trebamo:
  • 50 dkg repova kozica,
  • 2 paprike /zelena/žuta/crvena/, 
  • 1/2 glavice crvenog kupusa i/ili 20 g cherry rajčica,
  • 3, 4 režnja češnjaka,
  • 20 dkg rikule,
  • zelena salata,
  • maslinovo ulje,
  • 1, 2 dcl bijelog vina,
  • malo limunovog soka,
  • crne masline,
  • bosiljak, 
  • peršin,
  • papar,
  • sol.
Na maslinovom ulju prodinstamo češnjak, ali samo minutu kako bi se opustio ;)
Sada na ulje bacimo kozice. Dodamo im bijelo vino, pa dinstamo 15-tak min. Pred kraj dodamo isjeckani peršin. Sklonimo s vatre…
Dok se kozice dinstaju nasjeckamo zelenu salatu i rikulu, naribamo crveni kupus, papriku narežemo na trakice i usitnimo listiće bosiljka. Ako su kozice gotove, a jesu, ubacimo ih skupa s tekućinom u kojoj su se dinstale. Sve zajedno izmješamo popaprimo, posolimo te dodamo malo limunovog soka i nekoliko žlica maslinova ulja.
Dekoriramo cherry rajčicama ili /više volim/ crnim maslinama.
Sad je gotova, pa s njom ravno u frižider jer salata se poslužuje hladna.