Prije ne tako puno vremena šparoge su nam rekle da stiže proljeće i nismo se ni okrenuli kad ono Uskrs i opet svuda oko nas jaja.
Jaja, jaja, jaja … bit će jaja i po ovom blogu i po dućanima i po kioscima i to svakakvih.
U svim veličinama, bojama i s najrazličitijim punjenjima.
Ipak, palo mi je na pamet kako bih mogla i ovog Uskrsa napraviti jaja od čokolade. Možete i vi probati!
Jaja, jaja, jaja … bit će jaja i po ovom blogu i po dućanima i po kioscima i to svakakvih.
U svim veličinama, bojama i s najrazličitijim punjenjima.
Ipak, palo mi je na pamet kako bih mogla i ovog Uskrsa napraviti jaja od čokolade. Možete i vi probati!
Otopimo čokoladu, a kalup premažemo uljem.
Ovdje će čokolada biti c r n a č o k o l a d a, ali može se upotrijebiti i bijela i mliječna s
većim ili manjim postotkom kakaoa. Crna čokolada bi trebala odgovarati pristašama bilo koje prehrane, pa smo tako dobili vegetarijanska jaja, pa čak i veganska jaja.
Najbolji kalupi za izradu čokoladnih jaja su silikonski
kalupi.
Njih možemo naći u većim trgovačkim centrima.
Njih možemo naći u većim trgovačkim centrima.
OK, bacamo se na čokoladna jaja!
Otopimo čokoladu i uljevamo tako da napunimo trećinu kalupa
i onda brzo, prije nego se čokolada stvrdne naginjemo kalup kako bi se
ravnomjerno rasporedila unutar kalupa.
Zatim kalup stavimo na nekoliko sati u frižider kako bi se
čokolada pošteno stvrdnula.
Kad je čokolada tvrda i spremna trebamo nježno pritiskati kalup
sa svih strana da bi se čokolada odlijepila od površine kalupa.
Dobijemo polovice jajeta koje onda zalijepimo tako što
rubove premažemo rastopljenom čokoladom.
Prije nego što jaja tako zalijepimo možemo ih napuniti
karamelom, kokosom, bijelom čokoladom ili tamnom, karamelom ili bilo čime što
mislimo da će čokoladno jaje podnijeti.
Naravno, možemo ih još i ukrasiti npr. topljenom bijelom
čokoladom ako je jaje od tamne čokolade ili ih posuti lješnjacima, kokosom ...
Nadam se da ćete uživati!
I vi i vaša djeca ;)