Stranice

subota, 6. listopada 2018.

Krem juha od buče

Jesen, prelijepa jesen je ovdje.
S jeseni nam je stiglo i vrijeme za variva, čušpajze i tople, ukusne juhe. Juha je odlično, jednostavno i često zdravo jelo.
Ovdje je danas odlična juha od buče.
Osim što je fina, jednostavna je i zdrava. 
Za krem juhu od buče trebamo namirnice:

Ako već nismo kupili očišćenu buču, očistimo ju a sjemenke sačuvamo za grickanje ili kao ukras juhi.
Uključimo pećnicu i stavimo na 200°C. Dok se pećnica grije narežemo buču na manje kockice i prokuhamo ju nekih 5 min. kako bi omekšala.
Zatim ocijedimo buču od viška vode, dodamo maslinovo ulje, začinimo kurkumom i đumbirom i dobro promiješamo. Neka se okusi prožmu. Tavu obložimo papirom za pečenjem i po njemu ravnomjerno rasporedimo buču, te ju zapečemo. Nakon 10, 15 minuta, na veće ili manje kocke narežemo jabuku, očistimo češnjak i luk, pa sve to zajedno razbacamo po buči. Kad buča omekša, izvadimo ju iz pećnice, ubacimo u blender u koji ulijemo i povrtni temeljac.  
Probamo i začinimo po potrebi. Možemo dodati vrhnje za kuhanje ili koju žlicu jogurta. Sve zajedno još prokuhamo cca pet minuta. Gotova je ;
Juhu od buče poslužimo ukrašenu prženim lješnjacima uz dodatak bučinih sjemenki.