Stranice

petak, 4. prosinca 2015.

Tahini heljda

Vrijeme viroza i prehlada traje već neko vrijeme, pa se preporučuju tople limunade s medom ili ječmenim sladom. 

To je izvrstan saveznik u borbi protiv virusa.

A ako tijelu hoćemo dati što više energije, a pritom ga i zagrijati, evo jednog jednostavnog recepta baš u tu svrhu.




Ovdje zato imamo Tahini heljdu za koju nam treba:
  • 1 šalica heljde,
  • 2 jušne žlice tahinija,
  • 1 šalica luka, 
  • 1 šalica celera,
  • 2 šalice vode,
  • 1 žlica rižinog octa,
  • 1 žlica soka đumbira,
  • 1 žlica tamarija,
  • sitno nasjeckan peršin.

Stavimo heljdu u vodu i kuhamo ju 10 minuta. Heljdi dodamo luk i celer koje izrežemo na kockice, pa kuhamo još 10 minuta. Sada pomiješamo ocat, đumbir, tamari i tahini, pa tu mješavinu umiješamo u heljdu
Na laganoj vatri ostavimo još 2-3 minute.
I ne zaboravite, heljda je bez glutena, zbog čega je odlična za sve, na gluten, alergične.
Također imamo i brašno od heljde koje može biti tamno ili svijetlo. Tamnije brašno je zdravije, ima više nutrijenata.
Odlično za palačinke klincima ;)