Stranice

četvrtak, 2. travnja 2015.

Salata u puno boja

Malo po malo počinje sezona rotkvica, tu negdje je i mladi luk, pa se veselimo bojama koje možemo vidjeti na tržnicama. 
Mladi luk i rotkvice asocijacija su na Uskršnji stol skoro ko pisanice. 
Rotkvice i mladi luk se uglavnom poslužuju kao dodatak jelima, ali možemo ih iskoristiti za pripremu salate u puno boja kojom ćemo u sebe unijeti mnoštvo minerala i vitamina.
Za ovu salatupuno boja nam treba:
  • 280 g kukuruza šećerca
  • 100 g rotkvica,
  • 250 g matovilca,
  • 120 g feta sira,
  • 40 g mladog luka,
  • 100 g svježih krastavca,
  • 1 žlica nasjeckanog kopra,
  • 80 ml svježe iscijeđenog soka od grejpa,
  • sol.
Kukuruz ocijedimo i isperemo mlazom vode, a operemo, naravno i matovilac. Sir narežemo na kockice, a mladi luk, krastavce i rotkvicu na kolutiće. Sve to izmiješamo, posipamo koprom, posolimo i zatim zalijemo sokom od grejpa.
Ako hoćete staviti jaje, skuhajte ga u blago posoljenoj vodi 10 minuta, pa ga ogulite i izvadite žutanjak. Na pripremljenu salatu, ako niste vegan ili vegetarijanac, možete razmrviti žutanjak.
A ako jeste vjerojatno će vam smetati i onaj gore feta sir ;)
I sad opet, ako niste vegan ili vegetarijanac kojem ne smeta feta sir, može se poslužiti s kuhanom šunkom.
Eto, ideja za obrok s rotkvicama, kukuruzom i mladim lukom je tu.
Ili još bolje, uskoro će Uskrs, pa ova salata u bojama može biti ideja za neki uskršnji recept ;)
Ja ovu salatu u puno bojvolim jesti s mojim bruschettama.