Stranice

subota, 16. lipnja 2012.

Fine mesne okruglice


Za okuglice potrebno:
  • 70-80 dag mljevenog mesa,
  • 1 luk,
  • 2, 3 režnja češnjaka,
  • 2 tikvice srednje veličine,
  • sol

Sastojci za umak:
  •  4, 5 žlica paradaiza, 
  • 1l vode, 
  • sol, 
  • 2 lovorova lista, 
  • komad suhog mesa ili slanine za aromu

Priprema: 

Povrće treba nasjeckati ili naribati.  Posoliti ga i umiješati u meso.
U loncu pomiješati paradaiz  i vodu te dodati začine i slaninu i staviti da zakuha.
Dok se to krčka u loncu, od mješavine mesa i povrća oblikovati okruglice i ubaciti ih u vodu. 
Kad zakuha  pokupiti pjenu s vrha.
Kuhati na laganoj vatri 30-45 minuta.
Oni koji ne mogu bez krumpira neka posluže pire.
Tko može bez krumpira, neka proba s pirjanim keljem na koji se nariba neki fini sir.

Dobar tek ;)