Stranice

nedjelja, 29. srpnja 2012.

Salata od tune


Potrebno:

  • 350 gr tune u vodi
  • 6 grančica svježeg peršina
  • 3 mlada luka
  • 1 šalica krastavaca
  • 1 crvena paprika
  • 1 crveni luk
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • sol
  • papar
  • 4-6 listova kupusa
Za umak:
  • 1 žlica umaka od soje
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica ocata
 

Tunu ocijedimo i stavimo u posudu.
Sitno narežemo peršin, papriku i mladi luk.
Svježi đumbir i crveni luk usitnimo u multipraktiku.
Povrće i tunu pomiješamo i dodamo umak.
Sve ostavimo u hladnjaku otprilike 1 sat da se okusi prožmu.
Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po listovima zelenog kupusa.

Uživajte! Dobar tek ;)