Stranice

petak, 29. srpnja 2016.

Orašasta pašteta

Odlična Orašasta pašteta radi se od orašastih plodova, sjemenki i povrća. Ova se pašteta preporučuje i u sirovoj prehrani, a s obzirom da ju je skroz lako napraviti mogla bi nam se već danas naći na meniu. 

Obiluje prirodnim hranjivim sastojcima, vitaminima i mineralima, pa je svakako trebamo probati kad zaželimo pojesti obrok pun zdravlja. 

Recept za Orašastu paštetu sadrži:
  • 1/3 šalice indijskih oraščića,
  • 1/3 šalice sjemenki suncokreta,
  • 2 lisnata celera,
  • ½  šalice mrkve,
  • 1/3 slatke jabuke,
  • žlica limunovog soka,
  • sol i mljevena gorušica.
Sjemenke suncokreta usitnimo u multipraktiku i dodamo im indijske oraščiće, pa miksamo dok ne dobijemo fini prah. 
Narežemo celer, mrkvu i jabuku, ubacimo ih na fini prah suncokreta i indijskih oraščića, pa opet miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu.
Dodamo još limunov sok, gorušicu i sol i još malo promiksamo do željene teksture.

Možemo ju posluživati uz razno-razno povrće ili moćan okus orašaste paštete spojiti s moćnim okusom bruschette.
Orašasta pašteta u frižideru može trajati i do 5 dana, ali pojest ćemo ju sigurno puuuno ranije.

Uživamo u snazi moćnih orašastih okusa !