Stranice

petak, 24. lipnja 2016.

Bob burger

Svježi bob
Lipanj je mjesec kad, uz sve ostale predivne namirnice, možemo naći i svježi bob. Znači sad je pravo vrijeme za uživanje u bobu jer je baš sada najsvježiji, najbolji i u sezoni.
Nećemo zanemariti bob jer bob u sebi ima mnoštvo hranjivih sastojaka koji blagotvorno djeluju na naš organizam. 
Sa 100 g boba zadovoljavamo dnevne potrebe našeg organizma za vlaknima, a uz to i opskrbljavamo naše tijelo fosforom, magnezijem, manganom, željezom i tijaminom.
S bobom smo se već igrali uz Mladi bob s tofu sirom, a sada ćemo napraviti jedan bob burger, boboburger, burgerobob ili od milja bbb ;)
Odličan je baš kao i Kutak za slanutak!

Ovaj moj bbb spada u popečke od povrća, točnije to je vege burger
Vege burger odlično ide uz različite priloge, a može se poslužiti i u prikladnom pecivu.

Za Bob burger trebamo: 
Bob burger
  • 450 g boba,
  • 1 mladi luk,
  • 450 g kukuruza,
  • mljeveni kumin,
  • dimljena paprika,
  • limunov sok,
  • svježi peršin,
  • 2 žlice kukuruzne krupice,
  • sol i papar.
Bob blanširamo, pa polovicu usitnimo u električnom mikseru ili sjeckalici, a drugu polovicu boba obradimo vilicom.
U obrađeni bob umiješamo i ostale sastojke, pa ih oblikujemo u burgere iliti popečke.
Burgere pospemo kukuruznom krupicom i ispečemo ih na maslinovom ulju.
Kad su pečeni, naše Bob burgere, možemo servirati kao hamburger u pecivu sa svježim povrćem, a možemo ih poslužiti i samostalno uz prilog od krumpira ili kuhanog povrća i salatom.