Stranice

petak, 4. rujna 2015.

Pesto Aroma

Italija je zemlja koja mnoge sladokusce neprestano inspirira i uvijek iznova oduševljava, a uz ovaj aromatični pesto Italiju možemo čak i okustiti. 
Ipak je tjestenina s rajčicama, aromatičnim bosiljkom i maslinovim uljem, uz pizzu i pizza trenutak, bila i ostala talijanska stvar.
Tako su pečene rajčice, maslinovo ulje i aromatični bosiljak samo neki od sastojaka ovog aromatičnog pesta s kojim ćemo u našu kuhinju unijeti dašak Italije.

Ovo je dosta  poznati recept koji je prilično jednostavan, a naše jelo čini posebnim jer imamo posla s talijanskom dušom, a ne samo talijanskim namirnicama.
Za pesto Aroma trebamo:
  • 9 rajčica,
  • 2 režnja češnjaka,
  • 1 šalica svježeg bosiljka,
  • pola šalice preprženih badema,
  • 6 žlica maslinovog ulja,
  • kurkuma,
  • himalajska sol,
  • crni papar.
Rajčice prerežemo na pola, a pleh prekrijemo papirom za pečenje. 
Na takvu podlogu posložimo kriške rajčice, pa ih pospemo uljem. Popaprimo ih i posolimo. Pleh stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pečemo 70 minuta.
Kad je gotovo izvadimo iz pećnice, smanjimo temperaturu na 160 °C , pa 8-10 min. pečemo bademe.
Sad nam treba blender u koji stavimo i usitnimo češnjak, bademe i bosiljak, pa dodamo ulje i pečene rajčice. Sve to zajedno blendamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, pa začinimo paprom, solju... naravno dodam i malo kurkume.
Ovaj odličan pesto poslužimo uz neku nama dragu tjesteninu.
Uživamo u okusu i aromi Italije uz ovaj aromatični pesto Aroma ;)