subota, 16. prosinca 2017.

Božićni đumbir kolačići


Hrskavi, suhi kolačići su nezaobilazan desert svih naših blagdana. O đumbiru znamo već dosta iz posta Ginger ili đumbir.

Zato sada, od njega, radimo fine, ukusne gingerbread kolačiće s cimetom, integralnim brašnom, melasom i ostatkom provjereno dobrih, zdravih namirnica, a bez bijelog šećera, naravno ;

Dočekat ćemo Božić uz slasticu koja će se svidjeti svim našim ukućanima. 
Kolačići nestaju, a mi zadovoljni jer je kombinacija đumbira i cimeta fantastična za zdravlje.

Za Božićne đumbir kolačiće nam trebaju:
  • 1 žličica đumbira u prahu,
  • 1 žličica cimeta,
  • 1/2 šalice rogača,
  • 1/2 šalice melase,
  • 2 šalice pirovog integralnog brašna,
  • 1/2 šalice bademovog mlijeka,
  • himalajska sol (po ukusu)
  • stevija (po želji).

Pomiješamo i spojimo đumbir, cejlonski cimet, sol i u to dodamo bademovo mlijeko i melasu, pa izblendamo. 
Zatim uz miksanje dodajemo brašno. 
Nakon toga na plehu tijesto razvaljamo što tanje i oblikujemo raznim modlicama u konkretan ili manje konkretan oblik, po želji ;)
Sada ih u lagano zagrijanoj pećnici na maksimalno 100 °C malo posušimo. 
Kad postanu hrskavi, gotovi su.
Hrskamo i uživamo ;!!