Stranice

nedjelja, 26. ožujka 2017.

Rižoto od divljih šparoga

Nakon što su nam šparoge javile da stiže proljeće, a i sami smo osjetili sunce na našoj koži, možemo početi s pripremanjem recepata od šparoga.
Bogate fosforom, kalijem, sumporom, bakrom, cinkom, kalcijem, magnezijem, željezom, te vitaminima A, B6, C... šparoge nisu samo vrlo ukusno, već i iznimno zdravo povrće.

Trenutno je, svi to znaju, sezona šparoga. pa vjerujem kako će mnogi, ako već nisu, uskoro uživati u tom delikatesnom povrću. 

Ovdje ćemo pripremati Rižoto od divljih šparoga za koji nam treba sljedeće:
Uzmemo šparoge i odvojimo donji, tvrđi dio od njihovog gornjeg, mekog  dijela. Stavimo ih kuhati na 10-tak  minuta, pa procijedimo, no vodu u kojoj su se kuhale ne bacimo.
Zagrijemo maslinovo ulje i u njega ubacimo češnjak kojem, čim postane staklast, dodamo šparoge. Popaprimo, posolimo te umiješamo opranu rižu i podlijevamo vodom od šparoga koju smo sačuvali. Kad je riža kuhana dodamo žličicu maslaca, vegetu i  vrhnje za kuhanje.
Rižoto od šparoga je gotov, poslužujemo ga toplog i uživamo.