Stranice

petak, 16. siječnja 2015.

Pesto od špinata s tjesteninom

Rekli smo da je ovo doba godine kada pomažemo organizmu u borbi protiv virusa, kašlja i prehlada, pa dnevni meni obogaćujemo sezonskim povrćem i voćem.
Trenutno nije u sezoni i zato ga nema u Top 10 zimskih namirnica, ali može ga se nabaviti tijekom cijele godine, pa sam ovdje ubacila i jedan recept sa špinatom.

Špinat je izrazito zelene boje koju mu daje velika količina klorofila zbog kojeg ga zovu "kraljem klorofila".

Tu je recept s pestom od špinata, svima onima koji ne mogu odoljeti snazi koju im špinat daje, za koji nam treba:
  • 250 g fettucina,
  • 750 g špinata,
  • 1 režanj nasjeckanog češnjaka,
  • 1 žlica maslinovog ulja,
  • 250 g svježeg bosiljka u listićima,
  • 125 ml povrtnog temeljca,
  • 60 g parmezana,
  • 400 g bijelog graha,
  • 250 g nasjeckane crvene bell paprike,
  • 1 žličica crnog papra.

Pripremamo tako da tjesteninu skuhamo, ocijedimo i stavimo u veću posudu. U mikser stavimo špinat, češnjak, bosiljak, parmezan i maslinovo ulje, pa zalijemo temeljcem. Sve zajedno miksamo dok ne nastane homogena smjesa. Umak zatim prelijemo po tjestenini, pa dodamo papriku i grah.

Lagano promiješamo i poslužimo.