Stranice

četvrtak, 10. siječnja 2013.

Recept za paštetu od tune

Kada kupujem tunjevinu u konzervi obavezno kupujem onu na kojoj piše komadi ili fileti. Onu u komadićima izbjegavam pošto-poto. Razlika je ogromna jer u jednoj dobijete komade tune dok ova u komadićima izgleda kao da je netko čistio tunu i pobacao ostatke u konzervu. Osim toga tunjevina u komadima je puno kvalitetnija od komadića.
Izbjegavat ću riječ probavljeno da vam ne pokvarim ovu stvarno jako finu paštetu od tunjevine.

I trudim se da bude u salamuri ili maslinovom ulju, a ne u sucokretovom ulju, npr. Rio Mare.


Znači, pašteta od tune, moj recept slijedi:

Sastojci:
  • 1 glavica luka,
  • 2 konzerve tune u salamuri,
  • 3,4 slane srdele ili inćuna,
  • 2 tvrdo kuhana žutanjka,
  • 4, 5 manjih kiselih krastavaca,
  • 15 kapara,
  • malo sjeckanog peršina,
  • maslinovo ulje, žlica ili dvije
  • limunov sok, sol, papar
Priprema: 

Sastojke je potrebno sitno narezati i začiniti limunovim sokom i paprom iz mlinca i posoliti ih.
Sada ih izmiksamo štapnim mikserom ili jednostavno ubacimo u blender i dozvolimo mu da on obavi sav posao.
Prije konzumiranja potrebno je paštetu ohladiti u hladnjaku.

Tako napravljenu paštetu super je pojesti s kruhom od češnjaka koji napravimo tako da toast ili integralni kruh narežemo na kriške i premažemo ga usitnjenim, zgnječenim češnjakom.
Kruh stavimo u pećnicu i zapečemo ga nekoliko minuta da postane hrskav.
Kad se kruh ispeče namažemo ga tuna paštetom i ukrasimo kaparima i/ili peršinom.
Njupamo! 



Uživajte!